Website beveiliging

De website en data moet veilig zijn. Wij nemen dat heel serieus.

Wanneer je website bij Smeders is gebouwd en gehost voldoet deze aan de laatste beveiligingsstandaarden van internet.nl. Als je daarbij ook een servicecontract afsluit voor onderhoud en updates dan weet je zeker dat je website beveiliging altijd op het hoogste niveau is.

Website beveiliging: dat is meer dan alleen een SSL certificaat

Wij nemen de website beveiliging serieus en gaan hierin een stuk verder dan alleen een SSL certificaat installeren. Zo wordt bijvoorbeeld de DNS van al onze .nl domeinen beveiligd met DNSsec, wordt de mail voorzien van een DKIM sleutel en indien mogelijk passen we een DMARC policy toe. Wij gebruiken hierbij de richtlijnen op de Pas-toe-of-leg-uit lijst van het Forum Standaardisatie.

Informatiebeveiligingstandaarden Forum Standaardisatie

Voor alle organisaties binnen de publieke sector geldt bij een investering in ICT-systemen en -diensten de ‘pas-toe-of-leg-uit’ verplichting. Op deze lijst van Forum voor standaardisatie staan standaarden waaraan deze systemen of diensten moeten voldoen. Deze hebben ook betrekking op de website beveiliging. Overheden kunnen dus ook veilig zakendoen met Smeders.

Website beveiliging up to date houden

Je wilt natuurlijk dat je website goed blijft werken en dat de data veilig is. Daarvoor is regelmatig onderhoud nodig. Hoe vaak en hoe intensief dat gebeurd is afhankelijk van de website en wensen. We hebben daarom verschillende typen Service Level Agreements (SLA).

Monitoring en opvolgen meldingen

Onze servers worden constant gescand op verdachte data en verkeer. Wij ontvangen meldingen als er bijvoorbeeld een verdacht bestand wordt aangetroffen of als ongewoon verkeer gedetecteerd wordt. Deze meldingen volgen we direct op om te voorkomen dat jouw website misbruikt kan worden. Als SIDN deelnemer ontvangen we ook abuse meldingen van derden als er rondom jouw domein verdachte zaken worden geconstateerd.

In de hall of fame van internet.nl

Internet.nl is een initiatief van de internetgemeenschap en de Nederlandse overheid. Op deze website staan de belangrijkste internetstandaarden benoemd waaraan een bedrijf zou moeten voldoen om betrouwbaar zaken te doen op internet. Wanneer je je website bij ons hebt laten ontwikkelen en wij ook de webhosting verzorgen heb je een 100% score op website beveiliging volgens deze kritische test. Overheden zijn sinds 2019 al verplicht om bij vernieuwing een 100% score te halen.

Een bestaande website beter beveiligen?

Heb je een website elders laten ontwikkelen? Wij kunnen bestaande websites overnemen en die aanpassen naar de laatste standaarden voor beveiliging. Dan hoef je niet direct te investeren in een compleet nieuwe website, en ben je toch veilig.

Hoe zit het eigenlijk met jouw website?

Is jouw webbureau wel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Laat je niet verrassen als het te laat is. Doe onze test en je weet het meteen. Helemaal gratis en vrijblijvend.