Werkwijze

Hoe pakken we zo’n project aan; dat hangt wel eens af van de opdracht, maar in de meeste gevallen gaan we als volgt te werk.

Conceptfase

We beginnen een project met een ijzersterk concept. Deze geven we vorm met wireframes en beschrijven we in een functioneel ontwerp. Pas als het concept staat als een huis, gaan we verder.

Designfase

Nu wordt het echt leuk. Wat we in de conceptfase hebben laten zien met saaie schetsen gaan we echt mooi maken met een fraai design. Van alle voorkomende pagina’s maken we een voorbeeld. Hierdoor weet je aan het eind van deze fase precies wat we gaan bouwen en hoe het eruit komt te zien. Geen ruimte voor ruis dus.

Ontwikkelfase

Met een ijzersterk concept en fancy design onder de arm stappen we de ontwikkelfase in. Nu gaan we er een echte website van maken en komt het ontwerp tot leven. Na deze fase hebben we een werkende website klaar voor lancering.

Lancering

Bij het lanceren willen we natuurlijk geen downtime. Ook hebben de pagina’s van je oude website al een plekje veroverd in de zoekmachine. Die waarde moeten we meenemen naar de nieuwe website, anders zak je als een baksteen na lancering en moet je je weer helemaal opnieuw bewijzen. Zo’n lancering is dus nog een secuur werkje. Daarom bereiden we dit goed voor en zorgen dat er op de geplande lanceringsdag niets aan het toeval overgelaten wordt.

En dan klaar?

Nou nee hoor. Een website anno nu is een continue proces van meten, dingen uitproberen en doorontwikkelen. Ook na de lancering blijven we betrokken om de website optimaal te laten presteren.