Website Helderse Binnenstad

Een platform waarop alles te vinden is wat er te doen is in de binnenstad van Den Helder

De Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB) had een een website waar bij de activiteiten bekeken werden vanuit het perspectief van de ondernemersvereniging. Dat moest anders. Er moest iets nieuws komen waarbij bezoekers veel meer aangesproken zouden worden.

Vaststellen doelgroep en doelen

Dit idee werd de basis voor de nieuw te ontwikkelen website. Hiervoor hebben we eerst kritisch de primaire doelgroep en doelen vastgesteld. Deze dienen vervolgens als houvast waaraan we zaken kunnen toetsen.

Het primaire doel van de website is de informatievoorziening naar consumenten welke de binnenstad van Den Helder gaan bezoeken of zich daarop oriënteren. Het delen van nieuws, events en winkelinformatie hebben daardoor een grotere rol dan het delen van informatie over de ondernemersvereniging zelf.

Ook kwam het onderdeel Cultuur en Kunst niet meer terug. De site gaat zich 100% richten op wat er in de binnenstad gebeurd. Voor agenda’s die over de hele stad gaan zijn er al voldoende websites.

Samenvoegen meerdere websites

De website ging ook meteen verhuizen naar een nieuw domein welke beter aansluit op de ambities: heldersebinnenstad.nl. Daarbij was er in de oude situatie nog een aparte website voor het reserveren van marktkramen en had het overdekte winkelcentrum ook haar eigen website.

We gingen dus van 3 bestaande websites naar 1 nieuwe die ook nog op een nieuw domein kwam te draaien. Daar zit qua SEO een stevige uitdaging in. Want een website verhuizen doe je niet zomaar.

Beheren nieuws, events en fotoverslagen

Voor het plaatsen van nieuws, events en fotoverslagen hebben we 1 centrale module gemaakt. Een event kan daarmee in de agenda worden gezet, meteen een nieuwsbericht van gemaakt worden en achteraf kan er een fotoverslag geplaatst worden.

Markten bestelsysteem

In de Helderse binnenstad worden regelmatig markten georganiseerd. Ondernemers kunnen hiervoor een plek of een marktkraam reserveren via het markten bestelsysteem.

De beheerder van de website kan de markten beheren in het CMS, de tarieven instellen en ervoor kiezen of dit direct per iDeal moet worden afgerekend of dat het op rekening mag.

Eigen login met bestelhistorie

De ondernemer kan binnen zijn eigen omgeving zien op welke markten hij gestaan heeft en zien of er nog een betaling gedaan moet worden. De penningmeester van de HOB kan vervolgens alles exporteren en in inlezen in zijn boekhoudprogramma en de marktmeester krijgt een mail wie er allemaal op de markt komt te staan. Allemaal automatisch. Mooi he.

Ook zoiets moois laten maken? Neem contact op of vraag meteen een offerte aan.