Wat is mijn IP adres

Soms hebben we je IP adres nodig om iets uit te kunnen zoeken voor je. Bijvoorbeeld als je een probleem hebt met met de mail of je site. Wij registreren via logsystemen vrijwel alles wat er op onze servers gebeurd. Die actie worden weer gekoppeld aan je IP. Dus als we die weten kunnen we precies zien waar het mis gaat.

Wat is mijn IP adres?

Dit is het IP waarmee jij het internet op gaat:

Zie je een gek adres?

Zie je een heel lang adres met getallen en letters? Dan heb je een IPv6 adres.

Een IPv4 adres ziet er bijvoorbeeld zo uit: 80.123.11.321
Een IPv6 ziet er zo uit: 2234:0000:0000:6904:0019:d2ff:feb3:5e4f

Het je een IPv6 adres? Dat is alleen maar goed. Dan heb je een moderne internetprovider. Zorg er dan wel voor dat je het IPv6 adres doorgeeft van het apparaat waar je de problemen mee ervaart. Dus bezoek deze pagina met dat apparaat en dan zit je goed.

Dat zit zo; met IPv4 heeft alleen je internetverbinding een IP adres dat op internet te zien is. Intern krijgt elk apparaat dan weer van je router een ander IP dat niet vanaf het internet zichtbaar is. Bij IPv6 is dat vaak niet zo. Dan krijg je van je internetprovider een bepaalde range ter beschikking en heeft elk apparaat een eigen IP op internet. Zo is het hele IP protocol ook ooit bedacht, maar toen raakte bij IPv4 de IP adressen op. Lang verhaal, schrijven we nog eens een blog over.