Phishingmails Cpanel in omloop

De laatste tijd ontvangen we veel vragen over een ontvangen melding van Cpanel waarin staat dat het schijfruimte quota bijna bereikt is. De mail heeft als onderwerp “[ uwdomein.nl ] WARNING The domain “uwdomein.nl” has reached their disk quota.”.

Dit is geen mail van ons. Als uw hostingpakket tegen het limiet aanloopt ontvangt u daar van ons een melding van. Deze ziet er uit zoals deze e-mail. Gooi deze mail weg en klik niet op de link. Mocht u toch twijfelen neem dan gerust contact op. We kijken het graag voor u na.

Hoe herken ik een phishing mail

De mail lijkt te zijn verstuurd door no-reply@uwdomein.nl (waarbij uwdomein.nl dan uw domeinnaam is). Als u de details van de mail bekijkt kunt u zien dat dit niet het geval is:

Een tweede factor waaraan u deze phishingmail kunt herkennen, is dat de link in het bericht naar een ander adres verwijst dan wat er in de mail staat. Dit kunt u controleren door even met uw aanwijzer op de link te staan. U ziet dan waar de link naar verwijst.

Heeft u al op de link geklikt?

U heeft de link al eens aangeklikt? Mocht u daarna de browser hebben gesloten dan is er nog niet zoveel aan de hand. Heeft u op die pagina gegevens ingevoerd neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Deel dit artikel