Misleidende mail TM Benelux in omloop

De laatste tijd krijgen we veel vragen over een mail van ‘Trade Management Benelux’. Misschien heb je hem zelf ook al gehad. In de mail wordt gesteld dat er een registratieverzoek door hen is ontvangen voor een domeinnaam die wel erg veel op die van jou lijkt. Meestal gaat het om de .com/.net/.org variant waarvan jij de .nl in bezit hebt. De beste man geeft jou echter de kans om het domein nu snel zelf vast te leggen voordat de ander het doet.

Acquisitiefraude rond domeinnamen

Klinkt sympathiek natuurlijk, maar dit betreft een vorm van acquisitiefraude. Er is namelijk helemaal geen andere partij die een domein probeert te registreren. Die indruk wordt alleen maar gewekt om jou snel te laten besluiten het domein bij TM Benelux te registreren. Meestal betreft het ook domeinen waar je niet zoveel aan hebt en waar een ander ook niet zomaar in geïnteresseerd is.

Zie ook het uitgebreide artikel van het programma Opgelicht van Avrotros. Daarin kun je lezen dat dit niet de eerste keer is dat deze oplichters actief zijn.

Veel gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen rond TM Benelux en vergelijkbare fraude voor je op een rijtje gezet. Staat die van jou er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Ik ben al ingegaan op de mail, wat nu?

Dan heb je helaas een domein gekocht waar je niet veel aan hebt. Als je wil kunnen we hem koppelen aan je website, dan komt een eventuele verdwaalde bezoeker in elk geval wel bij jou uit.

De genoemde domeinnaam wil ik eigenlijk wel registreren, moet dat bij hen?

Nee hoor. De domeinen die genoemd worden in de mail zijn gewoon nog vrij. Wil je die registreren? Stuur dan even een mail, dan regelen wij dat voor je. Dan koppelen we hem meteen aan je website.

Hoe komt deze partij aan mijn gegevens?

Waarschijnlijk heeft deze partij de gegevens gewoon uit de Kamer van Koophandel database gehaald. Er staan in elk geval nooit gegevens in de mail die niet elders openbaar te vinden zijn.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een mail.

 

 

Deel dit artikel