Instagram foto uploaden vanaf PC

Het dagelijks gebruik van Instagram stijgt enorm en het aantal merken dat actief is op het netwerk stijgt mee. Wanneer je als (vooral B2C) bedrijf online zichtbaar wilt zijn moet je in 2018 actief zijn op Instagram.

We zijn bij Smeders graag bezig met Social. Zo kunnen we bijvoorbeeld je Facebook pagina opzetten en beheren, maar ook op andere kanalen kunnen we je van dienst zijn. Wij werken voor onze klanten ook steeds vaker met Instagram.

Een groot nadeel daarbij is dat je voor Instagram geen bedrijfsmanager hebt waarmee je gemakkelijk posts kunt plaatsen vanaf je laptop. Instagram is zodanig gemaakt dat je een post altijd vanaf je telefoon moet plaatsen. En dat voor ons uiteraard niet erg handig. Maar daar hebben we een trucje voor.

HOE JE OP INSTAGRAM EEN FOTO KUNT PLAATSEN VANAF PC OF LAPTOP

Vanaf de ‘normale’ desktop website kan het niet, maar op de mobiele website is het wel mogelijk om een foto op je feed te plaatsen. Je moet Instagram dan alleen wel laten denken dat je vanaf een mobiel apparaat de site bezoekt. Dit doe je als volgt:

Foto plaatsen op Instagram vanuit Chrome browser

Ga naar Instagram.com. Klik met je rechter muisknop ergens op een willekeurige plek in de browser en klik op ‘Element inspecteren’. Onderin openen de developer tools.

 

Klik nu op het icoontje linksonder (device toolbar). Hiermee past de inhoud zich aan naar het formaat van een mobiel apparaat, je mist alleen nog de toolbar onderin. Om ook de toolbar te krijgen waarmee je een foto kunt plaatsen moet je alleen nog even de pagina verversen (F5) en voila.

 

Foto plaatsen op Instagram vanuit Safari browser

Hiervoor moet je in de instellingen eerst het Ontwikkelmenu aanzetten. Hiervoor ga je naar de voorkeuren, tabje geavanceerd en dan vink je onderin ‘Toon Ontwikkel-menu in de toolbar’ aanzetten. Bovenin je toolbar krijg je dan een extra menu; Ontwikkel.
In dat nieuwe Ontwikkelmenu ga je dan naar Gebruikers-agent en daar selecteer je iphone. In je browser zie je dan Instagram ineens zoals je dat op een iphone gewend bent, inclusief mogelijkheid tot het direct uploaden vanuit de desktop browser.

INSTAGRAM BEDRIJFSPROFIEL

Als je als bedrijf aan de slag gaat met Instagram doe dat dan wel vanaf een Instagram bedrijfsprofiel. Daarmee heb je namelijk inzicht in je statistieken en kun je eventueel een advertentie account koppelen.

HULP NODIG MET INSTAGRAM?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een Instagram bedrijfsprofiel of bij het maken van content? Neem dan gerust contact op.

Deel dit artikel