Website Aquacentrum Den Helder

Met centraal systeem voor activiteiten

Het Aquacentrum Den Helder is het zwembad voor Den Helder en omgeving. Met meerdere binnen- en buitenbaden met beweegbare bodems, glijbanen en de unieke duiktoren is dit echt een uniek complex. Het publiek bestaat uit recreanten, sporters en professionele duikers.

Centraal systeem voor beheer tijdschema’s

Wij mochten een nieuwe website ontwikkelen. Het doel was om de activiteiten dit in het complex plaatsvinden overzichtelijk op de website te tonen. Elke activiteit heeft een eigen pagina met daarop informatie en een tijdschema. Hiervoor hebben we een centrale module ontwikkeld die de activiteitenpagina voedt en ook het centrale schema op de homepagina aanstuurt. De website beheerder hoeft dit dus maar op 1 plek bij te houden en dat is natuurlijk wel prettig met zoveel verschillende activiteiten.

Overzichtelijk op elk scherm

De website wordt veel bezocht via telefoons en tabets. Om de informatie voor iedereen goed toegankelijk te maken hebben we voor elk type scherm een eigen navigatiemenu ontwikkeld. Voor desktop zijn het gemakkelijk uit te klappen submenu’s, voor tablets een navigatie in 2 kolommen en op mobiel een overzichtelijke lijst.

Coronamaatregelen

De website was net live en toen kwam Corona. De diverse maatregelen volgden elkaar in rap tempo op. De ene keer dicht, dan weer open met afstand en zonder douchen en later wel weer open maar geen lessen etc etc. Om de actuele status duidelijk te communiceren hebben we op de website een uitgelicht blok gemaakt die steeds naar de meest actuele maatregelen verwijst. Op die manier was het voor iedereen duidelijk wat wel en niet kan.