Quickscan

We beoordelen de website op de volgende onderdelen

Vindbaarheid in de zoekmachine

Een goede vindbaarheid van de website is misschien wel een van de belangrijkste punten in onze scan. Om goed doorzocht te kunnen worden door zoekmachines moeten websites op een bepaalde manier gebouwd zijn. In de quickscan bekijken we of de website op dit punt deugdelijk in elkaar zit.

Navigatiestructuur

Bezoekers naar de website trekken is een, maar deze ook laten vinden waar ze naar op zoek zijn is een tweede. De navigatiestructuur is daarbij heel belangrijk. Vertellen de knoppen duidelijk wat je kunt verwachten nadat je geklikt hebt. Staan de sub-items onder een logisch hoofd-item. Maar ook of er is nagedacht over een interne linkstructuur, welke items er op de homepagina worden uitgelicht. etc etc. Heeft u een website waar wel bezoekers op komen, maar komt er verder geen tot weinig conversie uit de website? Dan is er een dikke kans dat uw navigatiestructuur niet in orde is.

Vormgeving

We gaan u niet vertellen of we de website mooi of lelijk vinden. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak. We beoordelen hier of de vorm van de website past bij het doel en doelgroepen van de website. Is er aansprekend beeldmateriaal gebruikt, is de schermopbouw evenwichtig en zijn lettertypes goed gekozen en leesbaar? Daarbij bekijken we het grafisch concept, een goede website heeft een visuele basis die consequent is doorgevoerd.

De content

‘Content’ is de webdesigners vakterm voor inhoud: de teksten en illustraties van een website. Bezoekers van een website willen zo snel mogelijk weten of de informatie die ze aantreffen voor hen van belang is of niet. Daarom moet content goed te ‘scannen’ zijn; in één oogopslag beoordeelt de bezoeker of hij verder leest. Gebruik van heldere titels en koppen, bondige tekst en juiste interpunctie (komma’s, punten, opsommingen, enzovoort) helpen een bezoeker bij het scannen. Ook het plaatsen van ondersteunende illustraties doet het gebruiksgemak van een website toenemen.

Techniek

De website moet goed functioneren in alle gangbare browsers. Dus niet alleen in Google Chrome, maar ook in Apple Safari en Internet Explorer. Er zitten soms flinke verschillen in de weergave tussen deze browsers. Ook in de verschillende versies zitten vaak weer grote verschillen. Niet iedere webbouwer houdt daar rekening mee. Verder kijken we of de website snel genoeg is en hoe deze presteert op een mobiel apparaat.

Juridisch

We zijn geen juristen natuurlijk, maar we weten wel wat wel en niet kan en mag op een website. We toetsen in onze Quickscan de techniek en de inhoud van uw website. We kijken bijvoorbeeld of u zich houdt aan de wet bescherming persoonsgegevens en of alle verplichte informatie op de website staat.

 

De Quickscan is gratis

Gratis bestaat niet hoor ik u denken. Natuurlijk doen we de quickscan ook om er zelf beter van te worden. Als er dingen rammelen aan de website, repareren we die graag. Maar als uw website helemaal in orde is, feliciteren we u van harte.

Doe mij zo’n quickscan!

Wilt u weten wat we met deze gegevens doen? Bekijk dan onze privacyverklaring.