H2O Technics genomineerd voor Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018

Vorig jaar werden we gevraagd om een website te ontwikkelen voor H2o Technics uit Wieringerwerf. Dit nieuwe bedrijf houdt zich bezig met milieuvriendelijke bestrijding en eliminatie van pathogene ziekteverwekkers, bacteriën, algen, biofouling en parasieten in water en is nu genomineerd voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018!

WEBSITE H20 TECHNICS

Voor H2O Technics B.V. hebben we een website ontwikkeld met de focus op helderheid en vertrouwen. Door middel van het gebruik van illustraties en video’s wordt de werking en de effectiviteit van de producten en de behorende technologie duidelijk gemaakt. De 3D modellen en illustraties zijn gemaakt door onze vrienden in de kelder.

REVOLUTIONAIRE NIEUWE TECHNIEK

De nieuwe techniek van H2O is gebaseerd op het opwekken van nano cavitatie. Voor zover bekend is H2O Technics de enige ter wereld met een dergelijk product. Het mag daarom gerust revolutionair worden genoemd. Deze nieuwe techniek kan breed toegepast worden: van legionella bestrijding in waterleidingen, kweekvijvers ontdoen van parasieten en bacteriën tot het schoonhouden van visnetten aan boord van kotters. En dat zonder chemicaliën of andere narigheid.

NANO CAVITATIE?

Door de resonatoren van H2o worden specifieke ultrasone geluidsgolven opgewekt, die biljoenen microscopische trillingen in het water veroorzaken op zeer grote schaal. Deze trillingen zetten de mechanische energie, die al van nature in het water is opgeslagen, om in kinetisch energie, waardoor microscopische vacuum bellen ontstaan. Deze vacuum bellen imploderen door de snelle verandering van hoge naar lage druk: dit is Nano cavitatie.

RABO DUURZAME INNOVATIEPRIJS

De Rabo Duurzame Innovatieprijs wordt uitgereikt aan ondernemers die niet alleen willen bijdragen aan de groei van hun bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld. Met de Rabo Duurzame innovatieprijs stimuleert Rabobank ondernemers mee te werken aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen. Vanuit het hele land hebben ondernemers de afgelopen maanden hun duurzame, innovatieve projecten ingestuurd. De jury heeft uit de enorme toestroom van aanmeldingen mooie concepten voorbij zien komen en H2o Technics geselecteerd als een van de genomineerden.

De genomineerde ondernemers mogen hun ingeving presenteren bij de pitchdag op vrijdag 2 februari. Op woensdag 21 maart worden de winnaars bekend gemaakt in het theater Orpheus in Apeldoorn (als je erbij wilt zijn kun je je aanmelden bij de Rabobank).

Wij wensen H2o veel succes met de pitch en hopen natuurlijk dat de prijs mee naar huis gaat!

*UPDATE 21 maart: H2o schopte het tot de finale, maar won helaas net niet.

Deel dit artikel